Skip to main content

We Are Queer

In 2022 openden we de eerste queer gym in Amsterdam.

Let’s be real: sporten kan super kwetsbaar zijn. Al helemaal als je jezelf niet herkent in de andere mensen in de gym, niet weet welke kleedkamer je in moet stappen, of het gevoel hebt je anders te moeten voordoen. Sporten is pas leuk op een plek waar jij je helemaal geaccepteerd en welkom voelt.

Daarom We Are Queer. Een gym waar we binaire verdelingen buiten de deur houden, je lekker kan sporten en geen outfit te ver gaat. Knoop een praatje aan met like-minded sporters, neem de dumbells te grazen, of doe een dansje tussen je oefeningen. Bij ons mag je helemaal jezelf zijn.

“Sporten bij We Are Queer heeft voor mij een omslag betekent van hoe ik naar mijn lichaam kijk en wat ik ermee kan. Ik bleek opeens veel sterker te zijn dan ik dacht”

Marcohij/hem

100

Leden in één jaar tijd

5.0

Beoordeeld met vijf sterren door de leden

939

Squats verder (denken we)

A safe space

Om ons heen zien we veel dezelfde type lichamen geïdealiseerd, waar we ons vaak niet aan kunnen of willen spiegelen. Bij We Are Queer vieren we alle lichamen en willen we dat sport je helpt om je thuis te voelen in jouw eigen lijf. Of je nu wil aankomen, afvallen, spiermassa wil ontwikkelen, of jezelf meer feminien of masculien wilt presenteren.

Bij ons kun je terecht voor groepslessen, open gym en personal training. Ook biedt WERQ ondersteuning aan trans-personen in voorbereiding op, en na afloop van operaties.

Samen sporten

De barrière tussen sport en queer mensen moet weg wat ons betreft. Omdat juist wij zoveel baat hebben bij de positieve effecten van sport op het mentale en fysieke welzijn. Mensen uit de LHBTQIA+ gemeenschap voelen zich ook vaker eenzaam. Er is een enorme behoefte aan meer queer spaces, niet alleen in het uitgaansleven, maar juist ook daarbuiten. Sociale binding binnen onze gemeenschap is daarom ook een pilaar van de We Are Queer gym.

“Voordat ik bij We Are Queer begon met sporten, was ik altijd erg onzeker over mezelf en met name zodra ik een sportschool binnen stapte. Ik vond het altijd erg intimiderend en voelde me totaal niet op mijn plaats.

Als ik nu terugkijk naar foto’s van anderhalf jaar geleden, herken ik mezelf amper terug. Iemand met een stuk meer zelfvertrouwen, een lichaam waar ik wél graag naar kijk in de spiegel en die rechtop durft en kan lopen. Eindelijk kan ik weer met een goed gevoel de sportschool binnen te lopen.”

Steinhij/hem
Meer informatie

Nieuwsgierig?

Bezoek de website (en boek je gratis eerste les)!

Bezoek website
Vragen? WhatsApp ons!